Rama pentru goblen cu diamante - 40х50 cm - in Negru
Rama in alb - din plexiglas pentru goblenuri cu diamante, dimensiune 21x30 cm.
O rama cu plexiglas delicata si rafinata. - O finisare minunata pentru o goblenul vostru cu diamante - aranjati cu maiestrie.
Nu mai trebuie sa umblati prin studiouri de inramare si site-uri web pentru a gasi rama potrivita pentru goblenul cu diamante la care lucrati. Cumparati rama impreuna cu goblenul comandat si realizati un tablou complet finisat pana la ultimul detaliu si plin de farmec.
Rama e extrem de comoda cu passepartout, potrivita si pentru tablouri sub 40x50 cm.
Rama are 1 agatatoare si un picior de sustinere - ceea ce face posibila agatarea in poziție verticala, iar amplasarea suprafeței poate fi atat orizontala, cat si verticala.
Rama pentru goblenuri cu diamante - dimensiuni 40x50 - culoare NEGRU
Dimensiune totala: 43х53х1,2 cm.
Dimensiunea imaginii: 40x50 cm.
Cadrul are 1 suspensie si un picior pentru sustinere - ceea ce face posibila pozitia suspendarii in pozitie verticala, iar amplasarea suprafeței poate fi atat in pozitie orizontala, cat si verticala.
Un cadru usor si frumos, cu care sa va finisati lucrarea.
7cutii.com se gandeste la confortul clientilor sai!
Cum sa incadrati goblenul cu diamante
Dupa ce ati petrecut zile si nopti lungi nedormite lucrand la aranjarea diamantelor, tabloul este acum gata. Este timpul pentru momentul culminant de a va incadra bijuteria stralucitoare si de a o agata pe perete. Dar aici apare intrebarea cum sa faceti acest lucru și daca exista trucuri sau altceva de stiut?
Este obligatorie incadrarea goblenului cu diamante? DA, trebuie neaparat sa asezati goblenul finisat intr-o rama potrivita si sa-l protejati cu sticla. Praful se va depune si se va acumula in mod inevitabil la goblenurile neprotejate și nu exista nici o modalitate de a curata suprafata aspra a goblenulrilor cu diamante. Pentru asta - sa va pastram mult timp lucrarea de arta si s-o punem intr-o rama si sub sticla protectoare sau plexiglas.
Pregatiti goblenul pentru inramare:
Curatati goblenul cu diamante: Primul pas inainte de inramare este curatarea goblenului. Este normal ca in timpul lucrului, pe diamante sau pe partea de dos a goblenului sa ajunga fire de par, scame si alte deseuri. Uitati-va cu atentie mai intai lapartea de dos a goblenului si apoi la diamante si curatati tot ce puteți vedea cu ochiul liber iar apoi repetati cu o lupa. Orice lucru ramas intre diamante va iesi in evidenta si il veti vedea de fiecare data cand va veti uita la tabloul de pe perete. Fiti precisi. Daca este necesar, folositi penseta pentru a scoate orice scame prinse intre diamante.
Cautati diamantele ratate: este normal sa fi ratat vreuna dintre numeroasele margele stralucitoare. Uitati-va peste tot goblenul si observati daca aveti vreun gol. Completati daca gasiti diamantele lipsa.
Uneori, daca goblenul cu diamante a stat deschis si stratul cu adeziv a fost desfacut, este posibil ca acesta sa nu tina margelutele de diamant - nu vа faceti grija. Folosind un picurator pentru lipici, o penseta de la 7cutii.com și o scobitoare, tamponați spatele margelelor, pe rand, si puneti-le la locul lor, apasandu-le usor pana cand sunt complet lipite.
Corectia neanțelegerilor: Acest pas inainte de inramare are rolul de a va asigura ca rezultatul final este singurul de care veti fi mulțumiti. Este posibil sa existe diamante, culori și forme care nu sunt la locul lor sau care va displac din punct de vedere estetic din cauza unor greseli de sortare sau chiar de dezvoltare. Aranjarea goblenului cu diamante nu este o stiinta exacta si face parte din procesul creativ. Inlocuiti tot ceea ce va tachineaza ochiul de artist. Desprindeți margelele pe care le-ati lipit deja, incercati cu altele ca sa obtineti un rezultat final care sa va multumeasca cel mai mult. La goblenurile margele nu ar trebui sa existe margele unice, care sa iese in evidenta pentru ochi sau care sa fie radical diferite de schema de culori din jur. Asadar, ati comandat o intreg kit de goblen cu diamante - sunteți deja un maestru in aceasta arta. Adaugati o nota finala, moale si frumoasa la goblen.
Asigurati-va ca toate margelele sunt bine lipite: este imposibil de stiut cat de mult din suprafața inferioara a margelelor este scufundata si in contact cu stratul adeziv. Pentru a face acest lucru, trebuie sa asezati goblenul pe o suprafata plana si ferma, sa acoperiti goblenul cu hartiile de protectie, sa asezati obiecte grele /de exemplu, carti/ in mod egal și peste tot și sa o lasati sa stea asa timp de 24 de ore pentru ca margelele sa se scufunde in stratul de clei. Daca goblenul a fost deschis mult timp si s-a subtiat mult timp, o puteți sufla in prealabil cu un jet de aer cald de la uscatorul de par pentru a inmuia cleiul.
Nu este nevoie sa cumparati gadgeturi inutile, cum ar fi rolele de goblenuri cu diamante, pentru care sa dati bani, ci pentru a le folosi de 2-3 ori în viața dumneavoastra. Aveti un rulou, o sticla, un pahar cu laturile plate și puteți sa o rulați cu o presiune moderata si sa fiti siguri ca toate diamantele au fost apasate si presate de lipici.
Conteaza daca alegeti o rama care sa se potriveasca indeaproape cu dimensiunile goblenului vostru. Daca rama are dimensiunea potrivita, veti taia goblenul cu diamante si-l veti așeza in rama. Cu toate acestea, daca dimensiunea sa nu este standard sau este mai mica, atunci o puteti plasa in mijlocul ramei. Pentru a realiza/utiliza suportul pe rama insasi, folositi hartie colorata sau carton ca suport. Nu exista reguli stricte de culoare la inramare. Important este ca rezultatul final sa va placa.
Dupa ce ati parcurs pasii de pregatire pentru inramare, goblenul vostru cu diamante este gata sa fie inramat.
Alegeti rama in functie de dimensiunea si culoarea și de preferintele vizuale. Daca rama este colorata, ganditi-va cu atentie la modul in care aceasta va afecta tabloul din interior. Il va incadra usor sau va crea un haos cromatic.
Atunci cand incadrati goblenuri cu diamante este important sa NU aveti sticla anti-reflex sau plexiglas anti-reflexi. In urma urmei, frumusețea unui goblen cu diamante consta in stralucirea discreta, iar rolul straturilor anti-reflexie este de a elimina cu precizie stralucirea. Folositi sticla simpla si plexiglas.
Alegeti ca rama sa fie exact pe goblen sau puțin mai mica decat suprafața aplicata, astfel incat marginile sa nu fie vizibile.
Dotati-va cu un cutit de machetare si o suprafata pe care sa taiati jgheabul din afara imaginii lipite. Daca liniile nu va ies egale - folositi o rigla mare. Protejati-va mainile si degetele. Țineti cont de faptul ca taierea jgheabului cu presiune va taia si suprafata de dedesubt. Așa ca nu faceti acest lucru pe o masa, panza, carton, cadastru, blat, etc. pe care il putetii taia. Folositi o bucata de placaj, o placa de taiere mare de bucatarie sau o alta suprafata solida pe care nu aveți probleme in a o rani.
Asezati imaginea decupata pe spatele ramei si, daca este necesar, lipiți cu adeziv, cum ar fi aracetul sau foarte puțin Dropper, doar în colțurile tapiseriei.
Asamblati rama si bucurati-va de rezultatul final!